A Pödör természetes aromájú, gyümölcsös zamatú almabor ecete frissen préselt almaléből készül. A Dr Losonczy-féle eljárással, azaz szűrés nélkül előállított almabor ecet nem csak értékes tápanyagait, hanem az alma ízét is hiánytalanul megőrzi.
A bio almamust ecet jótékony hatásai
Hogy miből fakad a bio almamust ecet egészségre és szépségre gyakorolt üdvös hatása, nem bizonyított tudományosan. Igazából máig rejtély a tudósok számára, hogy miért is van ilyen kedvező hatással az emberi szervezetre.
A friss bio almának számos tápanyaga megőrződik az ecetében is, így az A, B1, B2 és B6 vitaminok is. Ez a vitaminkoktél erősíti az immunrendszert, a bőrt és az anyagcserét.
A bio almamust ecet egyik jellegzetessége az ecetsav. Ez az egészséges sav felgyorsítja az emésztést, mivel segít a zsírok és szénhidrátok lebontásában. A bio almamust ecet rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a felfúvódás és savproblémák kellemetlen érzése ellen. Az ecetsav ugyanis széndioxiddá és vízzé alakul az anyagcsere folyamán, s így az almaecetből csak az ásványi anyagok maradnak meg, amiknek viszont lúgos hatása van.
Összetevők
Bio almamust ecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia88kJ /20kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát1,3g
amelyből cukrok<0,5g
Fehérje<0,5g
Só<0,03g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Németország
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A bio almamust ecet használatáról
A Pödör bio almamust ecete friss, üdítő fűszerként szolgál mindenfajta, de legfőképp leveles salátához. Intenzív íze különösen jól illik a tökmagolaj és a repceolaj aromájához. A salátákon kívül az bio almamust ecetnek számos más felhasználási módja van, többek közt kiválóan alkalmas levesek és pörköltek ízesebbé tételére, valamint zöldségek tartósítására. Ha bio almamust ecettel főzünk, jelentékenyen csökkenthetjük vele a konyhában használt só mennyiségét. Egyszerűen tegyünk az ételbe ecetet só helyett!