Nem titok: az avokádó az egyik legegészségesebb élelmiszer, melynek előnyeit azok is élvezhetik, akik nem rajonganak igazán a gyümölcsért.
Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek.
A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.
Avokádóolajunk különös előnye, hogy bio minősítésű, a gyümölcsök tehát ellenőrzött biogazdálkodásból származnak.
Prémium minőségű, organikus avokádóolajunkat a már teljesen érett avokádó húsából nyerjük.
A lágy avokádó magját először kivesszük, húsát összepépesítjük és steril, hideg vízzel elegyítjük.
Az olajat ezután kíméletes eljárással 40 ° C alatti hőmérsékleten kipréseljük, hogy az értékes összetevők és a jellegzetes íz megmaradjanak.
Felhasználás
Enyhe, kissé vajas ízének köszönhetően az avokádóolaj nagyon sokoldalú.
Az avokádóolajnak magas a füstpontja, ezért alkalmas hal, garnélarák, hús és zöldség rövid sütésére, de a grillezett zöldségek, serpenyőben és wokban készített ételek is egyedi, vajkrémes aromát kapnak.
Ecettel párosítva különleges salátaöntetek, mártások, majonézek, mártogatósok (aioli) készíthetőek, melyek a krémes, friss és enyhe savasság harmonikus kombinációját adják.
Tipp
Az avokádóolaj nagyon felkapott a szépségápolásban. Többféle kozmetikumokban használják, mind a hajápolásban, a bőrápolásban és az arcbőr kozmetikai kezelésében, mivel kiváló minőségű zsírsavtartalommal, továbbá A, E és D vitaminokkal rendelkezik.
Összetevők
100% olaj bio avokádóból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693 kJ/ 898 kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak16g
egyszeresen telítetlen zsírsavak74g
többszörösen telítetlen zsírsavak9,1g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.