A hidegen sajtolt
chia olaj használatáról
Ez az értékes olaj, amelynek finom íze egy kicsit a diófélékre emlékeztet, népszerű összetevője salátaönteteknek, müzliknek és frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveknek is. A chia olaj elősegíti, hogy a vitaminok optimális módon szívódjanak fel az emberi szervezetben. Sok Pödör vásárló minden reggel tisztán, magában fogyasztja a chia olajat. Napi egy evőkanál chia olaj egy egész napra elegendő fontos tápanyaggal látja el testünket.
Összetevők
100% olaj bio chia magból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ /898kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak10g
egyszeresen telítetlen zsírsavak9g
többszörösen telítetlen zsírsavak81g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-362 g
Omega-615,6 g
Omega-97 g
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A chia olaj
jótékony hatásai
A chia olajnak több mint a fele, nevezetesen 60 százaléka omega-3 zsírsavakból, alfa-linolénsavból és linolsavból áll. Ezek az anyagok jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, illetve a koleszterinszintre. Emellett az ilyen magas „jó” zsírsav-tartalom az érelmeszesedés és szívroham kockázatát is csökkenti.