Bio hibiszkuszvirág - pehely
A hibiszkuszvirágokat (Hibiscus sabdariffa) vagy más néven „vad mályvákat” leginkább teaként elkészítve fogyasztjuk. A kellemesen savanykás ízű Pödör hibiszkuszvirág pehelyből finom italt is készíthetünk, amely nemcsak kiváló szomjoltó, de egészséges is.
Használat
A Pödör bio hibiszkuszvirág pelyhek ideálisak teák, gyógynövénykeverékek készítéséhez, valamint sütemények, saláták vagy müzli díszítéséhez.
Extra tipp: Öntsön ¼ l forrásban lévő vizet (optimális hőmérséklet 80° C) 1-2 teáskanál hibiszkuszvirágra, 10 percig hagyja állni, majd szűrje le. Naponta legfeljebb 3 csészével fogyasszon belőle.
Összetevők
Bio hibiszkuszvirág
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia205 kJ / 49 kcal
Zsír0,1 g
amelyből telített zsírsavak0,04 g
Szénhidrát12,4 g
amelyből cukrok11,8 g
Fehérje1,9 g
Rost24,79 g
Só0,01 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Burkina Faso
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
Jótékony hatásai
A világ szinte minden pontján, de különösen az afrikai népi gyógyászatban használják a hibiszkuszvirág főzetét magas vérnyomás-, gyulladás kezelésére. De hatékony segítség lehet a görcsoldás és vizelethajtás céljából is.