Bio mandulaolaj, Ázsia folyékony édessége
A mandula nemcsak két étkezés közti egészséges nasiként vagy péksütemények népszerű összetevőjeként érdemel figyelmet, hanem a belőle sajtolt különlegesen finom olaj miatt is.
A Pödör mandulaolaja biogazdálkodásból származó, kizárólag hidegen sajtolt termék, azzal a hagyományos módszerrel, amelynek eredménye ez a marcipán-ízű, a konyhában és szépészetben immár 4000 éve használt, népszerű olaj.
A hidegen sajtolt BIO mandulaolaj használatáról
A jó minőségű mandulaolajnak két fő szerepe van: utánozhatatlan ízével a konyha egyik sztárja, a bőrrel való barátsága miatt pedig nagyon népszerű a kozmetikában is. A Pödör mandulaolaja ezért rendkívül rugalmasan alkalmazható, mind külsőleg, mind belsőleg.
A szakácsok szívesen kombinálják ezt az enyhén marcipán-ízű olajat a legkülönfélébb párolt, sült vagy nyers zöldségekkel. A mandulaolaj és gyümölcsecet párosítása egyenesen mennyei tud lenni egy salátaöntetben. Pár csepp mandulaolajjal remekül lehet ízesíteni tésztaételeket vagy sajtokat, és az olaj zamata fenségesen érvényesül édes pékárukban vagy desszertekben.
Tápláló összetevői miatt a mandulaolaj a szépségiparban is széles körben elterjedt. Használják masszázsolajként, hajkondicionálóként vagy a kiszáradt, töredezett bőr ápolására.
Összetevők
100% olaj bio mandulából.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ /898kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak8g
egyszeresen telítetlen zsírsavak70g
többszörösen telítetlen zsírsavak22g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-31 g
Omega-65,7 g
Omega-970 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A BIO mandulaolaj
jótékony hatásai
A mandulaolaj elsősorban telített és telítetlen zsírsavakat tartalmaz – és e kettőnek a szerencsés kombinációja teszi olyan egészségessé. Főképp a telítetlen zsírsavak vannak jótékony hatással a szívre és a vérkeringésre. Emellett, éppen a különféle zsírsavak kiegyensúlyozott aránya miatt, a mandulaolajat a bőr is kiváltképp szereti.
A mandulában található egyszeresen telítetlen zsírsav, az olajsav mélyre képes hatolni a bőrbe, és ilyenformán segít a tápanyagok szállításában. Emellett a linolsav nyugtatja az irritált bőrt és újra bársonyos simává varázsolja.