Bio rózsabors - egész
A Shinus bogyók Brazília meleg és párás vidékein őshonos -az akár 12 méter magas- borsfákon és cserjéken érnek.
A szőlőszerű termés betakarítási ideje november végétől február elejéig tart.
A rózsabors nem bors, hanem bogyó. Íze és illata is eltér a borsokétól, édeskés, gyümölcsös, aromás jegyekkel rendelkezik és hasonlít a borókáéhoz.
100% természetes, adalékanyag-, színezék-, ízfokozó- és tartósítószermentes termék!
Felhasználás
A rózsabors bogyói remekül passzolnak mártásokhoz, szárnyas-, hús- és vadételekhez, de édes desszertekhez, nyári salátákhoz, zsenge zöldségekhez is, mint a spárga vagy a sajt.
A piros, sötét rózsaszínes bogyók szép vizuális és dekoratív tulajdonságai miatt sokoldalúan felhasználható és számos bors- és fűszerkeverékben megtalálhatóak, mint a Pödör tarkaborsban is.
Durva őrlésű malomba tegyük más borsokkal együtt, mert a bogyók nem kemények és eltömítik az őrlőt. De tökéletes, ha csak mozsárban vagy kézzel morzsoljuk össze és már a kész ételt fűszerezzük vele.
Összetevők
Bio Rózsabors
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia1399kJ/336kcal
Zsír11 g
amelyből telített zsírsavak2 g
Szénhidrát39 g
amelyből cukrok31 g
Fehérje6 g
Só0 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
TÁROLÁS
Fényvédett, száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Brazília/Madagaszkár
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.