Áruház még nem fogad rendeléseket, töltés alatt:

Bio szőlőmagolaj - hidegen sajtolt
Bio szőlőmagolaj - hidegen sajtolt
6 150 Ft

Bio szőlőmagolaj - hidegen sajtolt

Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül

A bio szőlőmagolajról

A szőlőmagolaj már a középkorban népszerű étkezési olaj volt és kozmetikai célokra is használták. Manapság minden ínyenc konyhában nagyra értékelik kellemes, telt gyümölcsös-, diós íze miatt.
 
200 kg szőlőből körülbelül 15 kg szőlőmagot nyerünk, majd kíméletes hidegensajtolással legfeljebb egy liter szőlőmagolajat kapunk.
 
Szőlőmagolajunk különös előnye, - a hidegen sajtolás mellett - hogy a magok organikus, vagyis ellenőrzött biogazdálkodásból származnak. A szigorú válogatást és tisztítást követően pedig a préselésig frissen, hűtőkamrában tároljuk. A hidegen sajtolt Pödör bio szőlőmagolaj halványzöld színű, diós, kissé gyümölcsös ízű, alig emlékeztet a szőlőre.

6 150 Ft
Részletek

A bio szőlőmagolajról

A szőlőmagolaj már a középkorban népszerű étkezési olaj volt és kozmetikai célokra is használták. Manapság minden ínyenc konyhában nagyra értékelik kellemes, telt gyümölcsös-, diós íze miatt.
 
200 kg szőlőből körülbelül 15 kg szőlőmagot nyerünk, majd kíméletes hidegensajtolással legfeljebb egy liter szőlőmagolajat kapunk.
 
Szőlőmagolajunk különös előnye, - a hidegen sajtolás mellett - hogy a magok organikus, vagyis ellenőrzött biogazdálkodásból származnak. A szigorú válogatást és tisztítást követően pedig a préselésig frissen, hűtőkamrában tároljuk. A hidegen sajtolt Pödör bio szőlőmagolaj halványzöld színű, diós, kissé gyümölcsös ízű, alig emlékeztet a szőlőre.

Felhasználás

Diós aromájának köszönhetően rengeteg ételhez passzol. Csodálatosan illeszkedik hidegkonyhai ételekhez, például salátákhoz, felvágottakhoz, sajtokhoz, de különleges ízvilágot kölcsönöz nyers zöldségeknek, halaknak, mártásoknak. Néhány csepp szőlőmagolajjal élvezetessé és egészségesebbé tehetjük a reggeli müzlinket, de kiváló túróba, pácok, sötét szószok vagy akár egy kiadós pörkölt elkészítéséhez és ízesítéséhez.

Amellett, hogy ételekben használják, a szőlőmagolaj számos bőrápolási termékben is megtalálható.

Tipp

A szőlőmagolajat nem szabad hevíteni, különben íze és értékes alkotóelemei elvesznek.

Használjuk inkább ízesítéshez, kiegészítő fűszerként és tálalás előtt adjuk hozzá a már kész ételekhez.

Összetevők

100% olaj bio szőlőmagból.

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia3693 kJ/ 898 kcal

Zsír99,6g

amelyből telített zsírsavak12g

egyszeresen telítetlen zsírsavak16g

többszörösen telítetlen zsírsavak72g

Szénhidrát0g

amelyből cukrok0g

Fehérje0g

0g

 

Nyomokban mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

TÁROLÁS

Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.

A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.

A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

Tanúsítvány

A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.