Bio tökmagliszt, részlegesen olajtalanított
Egy igazi klasszikus – liszt formájában
A tökmagolajat mindenki jól ismeri és szereti. Ideje immár a család egy másik tagját is megkóstolni, nevezetesen a bio tökmaglisztet! A legfinomabb tökmagból nyert, enyhén diós íze és zöld színe mind az édességek, mind a sós-fűszeres ételek különleges összetevőjévé avatja ezt a lisztkülönlegességet. Gondosan lezárva, hűvös, sötét helyen tárolva akár egy éven át is élvezettel fogyasztható!
A tökmagliszt gluténmentes, és tápanyagainak kiegyensúlyozott arányával győzi meg a Pödör vásárlóit. Főképp értékes növényi fehérje-, ásvány- és vitamintartalma teszi az ételt igazi csemegévé!
A részlegesen olajtalanított,
bio tökmagliszt használatáról
A tökmagliszt szinte minden ételben kiválóan helyettesítheti az általánosan használt lisztfajtákat. Különösen népszerű kenyerek sütéséhez. A jellegzetes, ínycsiklandó tökmagíz eléréséhez elegendő a közönséges liszt mindössze 20- 25 százalékát helyettesíteni vele. A tökmagliszt más sütött finomságot, így tortákat és kekszeket is nagyszerűen tud feldobni, és a finom íz mellett egy szolid zöld színt is ad nekik. A mi tippünk: Keverjen össze részlegesen olajtalanított tökmaglisztet egy kis sóval, és az így nyert izgalmas fűszerrel biztos sikert arathat vendégeinél.
Összetevők
100% liszt részlegesen olajtalanított, bio tökmagból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia1858 kJ / 441 kcal
Zsír13 g
amelyből telített zsírsavak2,5 g
Szénhidrát31 g
amelyből cukrok13 g
Fehérje50 g
Só2,4 g
Tárolás
Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
Szavatosság: 9-12 hónapig
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A részlegesen olajtalanított,
bio tökmagliszt jótékony hatásai
A tökmagliszt az egészség számára rendkívül fontos linolsavat tartalmaz. Mivel az emberi szervezet önállóan nem tudja előállítani a linolsavat, más módon kell azt a szervezetbe juttatni. A tökmag és így a tökmagliszt jellegzetes zöld színe a benne lévő karotinoidoknak és porfirinoknak köszönhető. Ezek az enzimek védik bőrünket a nap káros sugaraitól és az ártalmas környezeti hatásoktól.