Sötét vonzerő az üvegben
Mi az eredménye annak, ha összeadódik a legmodernebb előállítási technológia, a sokéves tapasztalat és a legjobb nyersanyagok? Egy olyan termék, amelynek egyszerűen páratlan az íze! A Pödör gyönyörű bordó színű cseresznyeecete már első látásra csábító és sokat sejtető, hogy aztán az íze és illata tökéletesen meggyőzzön. Finom, édes, duzzadó gyümölcsre emlékeztető íze szinte szétolvad a szájban. Körülbelül 5 %-os savassági értékével különleges harmóniában van benne a gyümölcs és a sav aránya. A cseresznye gyümölcsecethez a Pödörnél kézzel szüretelik a tökéletesen érett cseresznyéket, azt a pontot választva a feldolgozásra, amikor a gyümölcs íze a csúcson van. Az eredmény a mi páratlan zamatú gyümölcsecetünk, amely 100 százalékban természetes. A Pödör tiszta gyümölcsének nincs szüksége aromákra vagy tartósító szerekre. A modern raktározási technológiának és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően eceteinkkel is kivételes íz-
A CSERESZNYE GYÜMÖLCSECET JÓTÉKONY HATÁSAI
A cseresznye gyümölcsecetben számos egészséges tápanyag található, nevezetesen azok, amelyek magát a gyümölcsöt is annyira értékessé teszik. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Az ecetsav az egyetlen anyag, ami az érett gyümölcsben még nem volt meg, mivel ez az erjedés során keletkezik. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.
Összetevők
Cseresznye ecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia51kJ /12kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát3g
amelyből cukrok3g
Fehérje0g
Rost0g
Só0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A cseresznye gyümölcsecet használatáról
Sötét színe és jellegzetes, gyümölcsös illata szinte kínálja magát bizonyos ételekhez. Főképp sötét mártásokat érdemes ízesíteni ezzel az értékes Pödör ecettel. Marinálásra is kiválóan alkalmas – ha a húst néhány órára cseresznye gyümölcsecetben pácoljuk, kellemesen puha és zamatos lesz.
A gyümölcsecetek klasszikus felhasználása a salátaöntetekben van. Ez az érett cseresznyéből készített különleges ecet nagyszerűen illik leveles salátákhoz – és minél sötétebb a saláta, annál jobb! Sötét színű leveles saláta például a radicchio, a cos saláta, a madársaláta, a rukkola vagy a Lollo Rosso. Egy rusztikus téli saláta kecskesajttal és egy kis cseresznye gyümölcsecettel igazi fénypontja lehet az estének. Kényeztesse magát vagy lepje meg vendégeit ezzel a pompás előétellel!