Fenyőmag - natúr
A varázslatos Kelet vitaminbombája
A fenyőmag a mediterrán vagy arab konyha kedvelőinek elmaradhatatlan hozzávalója. A fenyőmagot egy a mediterrán éghajlaton található, akár 30 méter magasba törő fenyő tobozából nyerik ki. Gyantás, egyúttal mandulára emlékeztető íze miatt számos ételt varázsolhat különlegessé. A diófélékkel ellentétben, a fenyőmag semmi koleszterint nem tartalmaz, így ideális eleme az alacsony szénhidráttartalmú étrendnek. A Pödör fenyőmagja tökéletesen génkezelésmentes, prémium minőségével és különlegese fűszeres ízével pedig abszolút meggyőző.
A fenyőmag használatáról
A Pödör fenyőmag izgalmas ízét számos módon aknázhatjuk ki. A klasszikus recept természetesen a pesto genovese, de rizsételekben is remekül érvényesül. Harmonikus ízekkel gazdagítja az édességeket, például tortákat, kekszeket, de akár salátákban, tésztaételekben is páratlan.
Extra tipp: serpenyőben enyhén megpirítva a fenyőmagok különösen intenzív, diós ízt nyernek. Legjobb, ha a pirítást nagyon lassan, zsír hozzáadása nélkül végezzük. Próbálja ki, és győződjön meg róla Ön is!
Összetevők
Natúr fenyőmag
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia2965 kJ/717 kcal
Zsír64,2 g
amelyből telített zsírsavak6,6 g
Koleszterin0 g
Nátrium0 g
Szénhidrát7,3 g
amelyből cukrok0,1 g
Fehérje24 g
Rost7,2 g
Só0,0 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.
Tárolás
Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
Származási hely: Kína
A fenyőmag jótékony hatásai
A fenyőmag linolénsavat tartalmaz majdnem 50 százalékban. A linolénsavra a prosztaglandinképzés miatt van szüksége a szervezetnek. A prosztaglandinok többek között az immunrendszert erősítik.
Magas növényi fehérje tartalma miatt különösen a vegetáriánus és vegán táplálkozásban lehet fontos.
A B1 és B2 vitamin a niacinnal kombináltan kedvezően hat az energia– és anyagcserére, akárcsak az idegrendszer impulzusainak vezetésére. Jó stratégia lehet a fenyőmag rendszeres fogyasztása alvászavar esetén is.