Fenyómagolaj, az erdő luxusolaja
Mély erdő, fenyőrengeteg, aranybarna színű gyanta – ez jelenik meg a szemünk előtt, amikor megcsap a fenyőmagolaj aromája. Nem véletlen: ennek a növényi olajnak az egzotikus aromájában mindez valóban benne van. A fenyőmagolaj azért is olyan értékes, amilyen, mert az előállítás nagy része kézzel történik. A Pödörnél a fenyőmagokat gondosan, kézzel válogatják, majd kihántják a magból a magbelet, és kíméletesen, hidegen sajtolják, hogy az olaj megőrizze az ízét és természetesen a benne lévő tápanyagokat. Kényeztesse el magát egy igazi luxustermékkel, az ízes-illatos fenyőmagolajjal!
A hidegen sajtolt
fenyőmagolaj használatáról
A ritka fenyőmagolajat kezelje úgy, akár egy üveg különlegesen finom bort! Ünnepelje meg a vele készült étel minden egyes falatját! A fenyőfák fenséges illatát hordozó fenyőmagolaj lágy íze különlegesen finommá teszi a tészta- és rizsételeket, akárcsak a halakat és zöldségeket. A fenyőmagolaj salátákban is kiválóan érvényesül gyümölcsecetekkel kombinálva. Próbálja ki a fenyőmagolajat a Pödör feketeribizli balzsamecetével együtt!
Összetevők
100% olaj fenyőmagból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ /898kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak7g
egyszeresen telítetlen zsírsavak25g
többszörösen telítetlen zsírsavak68g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-30,1 g
Omega-622,8 g
Omega-925 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A fenyőmagolaj
jótékony hatásai
A fenyőmagolajban rendkívül kedvező egyensúlyban található egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak jótékony hatással vannak a szívre és a koleszterinszintre.
Az emberi szervezet nem tud önállóan termelni bizonyos létfontosságú telítetlen, esszenciális zsírsavakat, amelyeknek segítségével a szervezet fel tudja szívni az értékes A-, D-, E- és K-vitaminokat. Ha fenyőmagolajjal főz, egyszerűen és ráadásul ízletesen biztosíthatja teste számára ezeket az esszenciális zsírsavakat.