A kék mák a világ legnépszerűbb és legnagyobb területen termesztett mákfajtája. Nem ok nélkül. A kék mák igazi adu ász a konyhában, legyen szó édes, sós vagy fűszeres ételekről. Ezek az apró kék magocskák nem csak finomak, hanem dekoratívak is, és a benne lévő létfontosságú tápanyagok miatt pedig kedvező hatással vannak az egészségre. A Pödör prémium csomagolásának köszönhetően nem csak szép, de megtartja a magok eredeti aromáját és zamatát is. Bízzon a Pödör garantáltan természetes és szigorúan ellenőrzött magas minőségében!
A kék mák használatáról
A kék máknak nem csak a színe fantasztikus, ami különösen a friss kenyérben és zsömlékben mutat jól, hanem jellegzetes aromája is. Vastag magtokjának köszönhetően a kék mák íze különösen intenzív és fanyar. Ez a jellegzetes aroma kiválóan egészíti ki mind az édes, mind a sós-fűszeres ételeket. A mi tippünk: Lepje meg vendégeit legközelebb mákkal megszórt friss házi péksüteménnyel! Imádni fogják, elhiheti!
Összetevők
Natúr, egész kék mák
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia2197 kJ /525 kcal
Zsír42 g
amelyből telített zsírsavak4,5 g
Koleszterin0 g
Szénhidrát28 g
amelyből cukrok3 g
Fehérje18 g
Só0,1 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.
Tárolás
Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
Származási hely: Magyarország
A kék mák jótékony hatásai
A mákot nem ok nélkül tartották az ókorban a termékenység, szerencse és gazdagság szimbólumának. Nagy százalékban és igen kedvező arányban találhatók benne a különböző zsírsavak, valamint kalcium, kálium, vas és magnézium, melyek az izomzat, a szív és az agy erősítésében játszanak szerepet.
Az aprócska energia-magokban található telítetlen zsírsavak a vérkeringést stabilizálják és erősítik a szívet.