A saláták színes ízesítője
A lédús, sötétpiros málnából készül a Pödör egyik legnépszerűbb ecete. Az íze egészen kivételes: különlegesen üdítő, és annyira gyümölcsös, hogy az ember szinte érzi a friss málnát a szájában. Ez a minőségi ecet mind az alapanyagok, mind a gyártás és tárolás tekintetében a legmagasabb színvonalat képviseli, és ennek köszönhető pompás zamata. Csakis a legérettebb málnaszemeket válogatjuk ki a gyártásra.
Ecetünk 100 százalékig természetes, és adalékok vagy vegyi anyagok nélkül érlelt. A mottónk: a tiszta természet! A kitűnő minőség egyik jele az elegáns üvegek alján összegyűlt üledék. A szűretlen gyümölcsecet megőrzi a málnaszemek legjobb tápanyagait, ezért lehet 100 százalékban természetes a végtermék is.
A MÁLNA GYÜMÖLCSECET JÓTÉKONY HATÁSAI
A málna gyümölcsecetben számos egészséges tápanyag található, nevezetesen azok, amelyek magát a gyümölcsöt is annyira értékessé teszik. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Az ecetsav az egyetlen anyag, ami az érett gyümölcsben még nem volt meg, mivel ez az erjedés során keletkezik. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia51kJ /12kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát3g
amelyből cukrok3g
Fehérje0g
Rost0g
Só0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A málna gyümölcsecet használatáról
A málnaecet pezsgő édessége minden klasszikus salátát igazi kulináris élménnyé avat! Kiválóan illik leveles zöld salátákhoz, kiváltképp egy finom dió-, mogyoró- vagy szőlőmag olajjal. De a málnaecet fenséges íze közel sem csak zöldsalátákban érvényesül – épp úgy izgalmassá varázsol egy almából, szőlőből, sárgabarackból, szilvából vagy bogyókból összeállított gyümölcssalátát is.
A málna gyümölcsecet biztos tipp a sikerhez profi és hobbiszakácsoknak egyaránt. Gyümölcsös savassága extra ízt kölcsönöz a vadhúsok, sültek vagy más vörös húsok mártásainak. De érdemes málnaecetben pácolni egy szép darab húst is, ha azt szeretnénk, hogy igazán porhanyós és zamatos legyen.
Kísérletezzen bátran azzal is, hogy különféle italokat ízesít málnaecettel. Adjon egy kis málnaecetet egy gyümölcsléhez, hideg teához vagy ásványvízhez, és máris kész a különleges, aromás üdítőital. A mi tippünk: Lepje meg vendégeit a híres Kir Royal aperitif kissé módosított változatával! Egy leheletnyi málnaecettel dúsítva tökéletes vacsoraindító lesz!