Pisztácia - hántolt, natúr
A mindentudó zöld mag
Az iráni pisztácia, amit gyakran csak „zöld mandulaként” emlegetnek diós íze miatt, igazi különlegességnek számít a konyhában. Értékes tápanyagaival, az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival és utánozhatatlan ízével valóban ki is érdemelte ezt a címet. Ennek az örökzöld, akár tizenkét méter magasra is megnövő fának a magja édeskés, ugyanakkor fűszeres ízével kápráztatja el híveit. Mi a Pödörnél kizárólag a legjobb minőségű, garantáltan génkezelésmentes pisztácia magokat használjuk fel, mindenféle adalék nélkül.
A pisztácia jótékony hatásai
Minél zöldebb a színe, annál jobb a minősége. Magas szénhidráttartalmú ételekkel együtt fogyasztva a zöld magocskákban található telítetlen zsírsavak meggátolják a vércukorszint emelkedését. Ez annyit tesz, hogy hosszabb ideig tart a jóllakottság érzése. Rendszeres fogyasztás mellett a magas E vitamin tartalmú pisztácia csökkenti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Ez a benne lévő gamma-Tocopherolnak köszönhető, amely antioxidáns hatású, és védi a sejteket az öregedéstől. Vizsgálatok szerint a pisztáciában magas százalékban található többszörösen telítetlen zsírsavak a szívbetegségekre is kedvező hatással vannak.
Összetevők
Natúr pisztáciamag
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia2526kJ /611 kcal
Zsír51,6g
amelyből telített zsírsavak8,6 g
Koleszterin0 g
Szénhidrát11,6 g
amelyből cukrok10 g
Fehérje20 g
Rost10 g
Só0 g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.
Tárolás
Hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tárolandó.
Származási hely: Irán
A pisztácia jótékony hatásai
Minél zöldebb a színe, annál jobb a minősége. Magas szénhidráttartalmú ételekkel együtt fogyasztva a zöld magocskákban található telítetlen zsírsavak meggátolják a vércukorszint emelkedését. Ez annyit tesz, hogy hosszabb ideig tart a jóllakottság érzése. Rendszeres fogyasztás mellett a magas E vitamin tartalmú pisztácia csökkenti a tüdőrák kialakulásának veszélyét. Ez a benne lévő gamma-Tocopherolnak köszönhető, amely antioxidáns hatású, és védi a sejteket az öregedéstől. Vizsgálatok szerint a pisztáciában magas százalékban található többszörösen telítetlen zsírsavak a szívbetegségekre is kedvező hatással vannak.