A Pödör sherryecet a klasszikus sherry szőlőfajtából, a Palominából készül a spanyolországi Jerezben kialakult hagyományos sherrykészítési eljárás alapján. Sötét borostyán színű, lágy és eredeti sherryecetünk az érett sherry selymes ízét hordozza. A sherryt a Solera-rendszer szerint több éven át érlelik tölgyfahordókban.
Ecetünk kiválóan alkalmas mindeféle hús, hal, csirke, saláták és szószok ízesítésére, valamint mexikói és spanyol ételekhez. Sherryecetből ezenkívül kiváló mártásokat is készíthet. Kissé magas savtartalma miatt azonban, kérjük, csak módjával használja.
Összetevők
Sherrybor Jerez de la Frontera-ból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia96,56kJ /23,1kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát0,19g
amelyből cukrok0,19g
Fehérje0,14g
Rost0g
Só0,02g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Spanyolország