Bio argán olaj, az egészséges marokkói csemege
Az argánolaj a világ egyik legkülönlegesebb olajának számít. „Marokkó aranyát” a kizárólag Marokkó délnyugati részén termő argán fa terméséből préselik. Azért, hogy ezek az ősfák a lehető leghosszabb ideig megmaradjanak, az UNESCO az egész régiót védett bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Az argánolaj nemrég hódította meg a világpiacot: épp oly népszerűségnek örvend a konyhaművészetben, mint a szépségápolásban.
Enyhe fűszerillattal és leheletnyi, lágy diós aromával kényeztet – ilyen a hidegen sajtolt Pödör argánolaj íze és illata. Ennek az őshonos olajnak az értéke nem csak az ízében van, hanem a hatásában is. Tele van vitaminokkal (E-vitamin, A-vitamin) és telítetlen zsírsavval, így jótékony hatással van az egész szervezetre.
A HIDEGEN SAJTOLT BIO ARGÁN OLAJ HASZNÁLATÁRÓL
A bio argánolaj diós aromája olyan ízmágnes, amelyet számtalan célra használhatunk a konyhában. Szervírozza bármihez, garantáltan leveszi a lábukról vendégeit. Ebből az exkluzív olajból pár csepp is elegendő ahhoz, hogy mind a sós, mind az édes ételeknek különleges ízt kölcsönözzön. Locsolhat egy kis argánolajat nyers vagy főtt zöldségekre, tésztás ételekre vagy sajtokra is. Az argánolaj grillezett húsokkal vagy halakkal is remekül harmonizál.
A bio argán olaj jótékony hatásai
A bio argánolaj 80 százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. A benne lévő linolsav és az olajsav értékes zsírsavak, amelyek jótékonyan befolyásolják a szervezet működését
Bámulatos: a bio argánolaj rengeteg E-vitamint tartalmaz - ténylegesen kétszer annyit, mint a natúr olívaolaj. Az E-vitamin antioxidációs hatása védi a sejteket a szabad gyököktől, és ezáltal erősíti az immunrendszert.
Összetevők
100% olaj bio argán dióból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3751kJ /896kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak19g
egyszeresen telítetlen zsírsavak46g
többszörösen telítetlen zsírsavak35g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 0,2 g
Omega-6 12,1 g
Omega-9 46 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Marokkó
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.