Bio zsázsamagolaj, az egészséges olaj az intenzív ízek kedvelőinek
A kerti zsázsa Magyarországon is megterem és széles körben ismert. Bámulatos, hogy a zsázsa aprócska magjából milyen ízletes olaj nyerhető ki hidegen sajtolással. A Pödörnél kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó, kiváló minőségű kertizsázsamagokból készítjük zsázsamagolajunkat.
Az értékes magokat alaposan megtisztítjuk, majd hidegen sajtoljuk. Így kiváló minőségű zsázsamagolajat nyerünk, amelyben kiteljesedhet alkotóelemeinek hatása és íze. Különlegességéről aranysárga színe és rendkívül intenzív illata tanúskodik.
A hidegen sajtolt zsázsamagolaj használatáról
Az egészséges és értékes zsázsamagolajat semmiképp se hevítse! Kizárólag hidegen vagy langyosan használja fel, mivel értékes alkotóelemei csak ekkor fejtik ki erőteljes hatásukat.
A zsázsa enyhén csípős, kissé tormára emlékeztető, jellegzetes íze elsősorban salátákban, majonézben, levesekben és meleg köretekben érvényesül. Igazán friss ízt kölcsönöz egészséges ételeinek.
Összetevők
100% olaj bio zsázsamagból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693 kJ /898 kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak15g
egyszeresen telítetlen zsírsavak52g
többszörösen telítetlen zsírsavak32g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-325,4 g
Omega-66,7 g
Omega-71,6 g
Omega-950,2 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A zsázsamagolaj jótékony hatásai
A zsázsamagolaj többszörösen telítetlen alfa-linolénsavat tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású. A hidegen sajtolt zsázsamagolaj egyik sajátossága, hogy optimális arányban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, továbbá igen kedvezően hat az immunrendszerre. Ennek a kedvező aránynak köszönhető, hogy fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet. Az omega-3 zsírsavak különösen a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára elengedhetetlenek, mivel ők alig jutnak hozzá ezekhez táplálkozás útján. A zsírsavak többek között közvetetten befolyásolják a sejtek anyagcseréjét és az emberi szervezet hormonháztartását, továbbá erősítik az immunrendszert.