Földi mandula olaj, egy igazi olajritkaság
A földi mandula olaj, amelyet manapság inkább tigrisdió olaj néven ismernek, sötét aranyszínű olaj. Egy fű-szerű növény, a földimandulafű gumójából állítják elő. A Pödör hidegen sajtolt olajához felhasznált földimandula füvet kizárólag Spanyolország keleti részén, pontosabban Valencia környékén termesztik.
Most még inkább csak a „bennfentesek” által ismert növényi olaj, amit főleg vezető éttermek használnak. Utánozhatatlan édes íze minden bizonnyal az Ön konyháját is meghódítja majd! Arról nem beszélve, hogy a tigrisdióolajban található tápanyagok, így az olajsav, a rostok és az A-vitamin az egészégnek is jót tesznek!
A földi mandula/ tigrisdió olaj használatáról
A földimandula aromája semmilyen más növényi olajéhoz nem hasonlítható. Édes és enyhén savas, és kicsit a pörkölt dióra emlékeztet. Épp ezért különösen alkalmas desszertek és más édességek ízesítésére. Aki szereti a smoothie-kat, feltétlenül próbálja ki, hogy egy kis tigrisdió olajat is kever hozzá. Így a gyümölcs vitaminjai gyorsabban tudnak felszívódni a testben. A tigrisdióolaj egzotikus árnyalatot visz a laktatóbb ételekbe, így pörköltekbe, levesekbe, szószokba és mártogatókba. Gyümölcsecettel kombinálva a tigrisdió olaj remekül illik a leveles zöld salátákhoz is.
Összetevők
100% olaj földi mandulából.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ /898kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak20g
egyszeresen telítetlen zsírsavak62g
többszörösen telítetlen zsírsavak18g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A földi mandula/ tigrisdió olaj jótékony hatásai
A tigrisdió olaj nagy százalékban tartalmaz olajsavat, aminek rendkívül kedvező hatása van a magas koleszterinszintre. Csökkenti a „rossz” LDL koleszterin szintet, és emeli az értékes HDL koleszterin szintet.
Az ebben az egzotikus növényi olajban lévő rostok a gyomor és az emésztőrendszer tevékenységét serkentik.
Az E-vitamin hatékonyan köti meg a szabad gyököket, ezáltal védi a sejteket a károsodástól. Emellett külsőleg alkalmazva az E-vitamin javítja a bőr rugalmasságát és enyhíti a ráncokat.