Szőlőecet – mindenkinek
Sokéves ecetgyártási tapasztalat, különleges minőségű alapanyagok, fahordókban való érlelés –ez a Pödör fehérborecet kivételesen finom ízének titka. A komoly szakértelemnek hála, a Pödör üvegeibe töltött fehérbor-ecet magával viszi és hosszú időre megőrzi a legjobb szőlők gyümölcsös ízét – mesterséges adalékok vagy aromák nélkül, prémium minőségben. Nagytestvérével, a vörösborecettel ellentétben, amely elhappolja a többi összetevők aromáit, a fehérborecet engedi őket kibontakozni és érvényesülni.
Mielőtt a Pödör ízletes fehérborecete az üvegekbe kerül, fahordóban érlelődik. Az érlelési folyamat során maximális ki tudjuk nyerni a finom gyümölcsből a jellegzetes, harmonikus aromát. A végső töltés előtt a finom fehérborecet egy szűrési folyamaton megy keresztül, amelynek során eltávolítják belőle a természetes, lebegő szilárd elemeket. Az ezt követő pasztörizálás biztosítja a sötét helyen tartandó termék hosszú szavatossági idejét.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia82kJ /20kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát2g
amelyből cukrok1g
Fehérje0,2g
Rost0g
Só0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A fehérborecet használatáról
Nem túl édes és nem túl savanyú – a Pödör kiváló minőségű szőlőből készített fehérborecete azonnal meggyőzi a fogyasztót kellemesen fűszeres ízével. Mivel a többi összetevő ízét is hagyja érvényesülni, ideális egy finom salátához vagy egy finom gyümölcs, például az avokádó marináláshoz. Savtartalma miatt a fehérborecetet már az ókorban is gyakran használták természetes tartósítószerként. A felkockázott vagy szeletelt zöldségek fehér borecetben eltéve, hűvös helyen kellemes, enyhén savas aromát nyernek. A Pödör fehérbor-ecete pompásan harmonizál egy lágy olívaolajjal is. Tippünk: A következő sült húshoz keverjen páclevet egy kis fehér borecettel, és hagyja pihenni benne a húst egész éjszakára a hűtőben. A fehérborecet nemcsak porhanyóssá teszi, hanem különleges zamatot is kölcsönöz neki.