Színes földiszeder gyümölcsecet
Már gyönyörű lila színe is elég lenne ahhoz, hogy a földiszeder gyümölcsecet a konyha igazi ékszere legyen. Ám a gourmet-t köztudottan a gyomra érdekli leginkább, ezért a Pödör gondoskodik róla, hogy gyümölcseceteinek utolsó cseppje is megfeleljen az ínyencek magas elvárásainak. A friss szemekből készült földiszeder gyümölcsecet intenzív gyümölcsös ízével hódít meg, és óhatatlanul kíváncsivá teszi az embert, hogy vajon hány lédús, kerek bogyót kellett felhasználni, hogy ennyire finom legyen. Ezt az ecetet is kizárólag a legjobb minőségű, gondosan szedett és facsart szederszemekből gyártják. Az első fermentációs folyamat során alkohol képződik, ami a másodikban ecetté alakul. A Pödörnél ez a folyamat szigorú minőségi ellenőrzés mellett megy végbe.
A FÖLDISZEDER GYÜMÖLCSECET JÓTÉKONY HATÁSAI
A gyümölcsecetek különösen táplálóak, mivel az eredeti gyümölcsben található sok vitamin, ásvány és nyomelem megmarad bennük. A földiszederben bőségben található A provitamin, ami az emberi szervezetben A vitaminná alakul. A kellő mennyiségű A vitamin a szem egészsége szempontjából rendkívül fontos. A földiszederben található további vitaminok a C, E és B vitaminok csoportja, - ezek az immunrendszert erősítik. A vitaminok ugyan kisebb koncentrációban találhatók az ecetben, mint a friss gyümölcsben, viszont kiegészülnek az ecetsavval, amelynek antibakteriális hatása tovább bővíti e pompás gyümölcsecet előnyeit.
Összetevők
Földiszeder gyümölcsecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia51kJ /12kcal
Zsír0g
amelyből telített zsírsavak0g
Szénhidrát3g
amelyből cukrok3g
Fehérje0g
Rost0g
Só0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A földiszeder gyümölcsecet használatáról
A földiszederecet remekül érvényesül bármely ételben, erős ízével és pompázatos színével. A friss bogyó íze megmarad az ecetben is, épp ezért különösen a nyári salátákhoz ajánljuk, Gyümölcsös savassága számos olajjal harmonizál, így a tökmagolajjal, dióolajjal, fenyőmag olajjal, mogyoróolajjal és pisztáciaolajjal. Kisütés előtt érdemes a húst földiszeder ecetben pácolni, hogy finom porhanyós legyen. A vörös és vadhúsok különösen meghálálják ezt az előkészítést. A földiszederecet a könnyebb ételekhez is nagyon jól illik, így gyümölcsös, krémes desszertekhez vagy gyümölcssalátákhoz.