Áruház még nem fogad rendeléseket, töltés alatt:

Fehér Malabár bors - egész 25 g
Fehér Malabár bors - egész 25 g
1 650 Ft

Fehér Malabár bors - egész 25 g

Fehér Malabár bors - egész

A fehérborsot teljesen érett, narancsos-pirosas borstermésből nyerik. Ehhez a borsszemek külső héját és a termés húsát eltávolítják oly módon, hogy a frissen leszedett borstermést lenvászon zsákokba csomagolva kb. 8-10 napra beáztatják, ideális esetben lassú folyású vízbe. Ezáltal a termés húsa leoldódik a magról, és mechanikus módszerrel eltávolítható. A bézs színű borsszemeket azután a napon megszárítják, ennek során még inkább kifakul. Később ez kerül fehérborsként a kereskedelembe.

V

1 650 Ft
Részletek

Fehér Malabár bors - egész

A fehérborsot teljesen érett, narancsos-pirosas borstermésből nyerik. Ehhez a borsszemek külső héját és a termés húsát eltávolítják oly módon, hogy a frissen leszedett borstermést lenvászon zsákokba csomagolva kb. 8-10 napra beáztatják, ideális esetben lassú folyású vízbe. Ezáltal a termés húsa leoldódik a magról, és mechanikus módszerrel eltávolítható. A bézs színű borsszemeket azután a napon megszárítják, ennek során még inkább kifakul. Később ez kerül fehérborsként a kereskedelembe.

A fehérbors kevésbé aromás, mint a fekete, azonban nagyon erős, ezért takarékosan kell használni. Jól illik halételekhez, világos szárnyasokhoz, zöldségfélékhez, rizshez és tésztához, valamint minden világos szószhoz és leveshez. 

Különlegessége: krémszínűtől fehérig terjedő szín, sima szemek. 

Íze: intenzív, hosszantartó csípősség. 

Ételek: világos húsok és szárnyasok, hal, világos levesek és szószok. 

Összetevők

Fehérbors

 

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

 

TÁROLÁS

Fényvédett, száraz, hűvös helyen.

 

Származási hely: India