Mint minden termékünket, a karakteres és intenzív ízű mézecetünket is nagy gondossággal készítettük 100 %-ig természetes alapanyagokból, köztük a legkiválóbb termelői virágmézből.
Különlegessége a zamatán kívül a gyártási eljárásban rejlik, hiszen a tradicionális gyümölcsecetekkel szemben virágmézből, víz hozzáadásával történik az erjesztés.
A mézecet igen ritka és rendkívül egészséges. Jótékony hatásait a természetgyógyászat már a 18. században is ismerte. Segítségünkre lehet légúti megbetegedések, megfázásos tünetek, székrekedés, emésztési panaszok kezelésében, de ecetkúrához is alkalmazható.
Virágméz ecetünkkel egyedi, új ízeket vihet konyhájába. Selymes, gyümölcsös zamata és kellemes savtartalma (5%) széleskörű felhasználást tesz lehetővé. Ne hagyja ki ezt a csodás ízélményt!
A termék természetes erjesztési eljárással készül, valamint tartósítószer-, aroma-, adalékanyag- és színezékmentes.
A VIRÁGMÉZ ECET JÓTÉKONY HATÁSAI
A virágméz ecetben számos egészséges tápanyag található, nevezetesen azok, amelyek magát a gyümölcsöt is annyira értékessé teszik. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Az ecetsav az egyetlen anyag, ami az érett gyümölcsben még nem volt meg, mivel ez az erjedés során keletkezik. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia105kJ / 725 kcal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát6 g
amelyből cukrok5,8 g
Fehérje0,2 g
Só0 g
TÁROLÁS
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen ecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A VIRÁGMÉZ ECET HASZNÁLATÁRÓL
A Pödör virágméz ecetből már néhány csepp elég, hogy megbolondítsuk ételeinket. Bátran ajánljuk bármilyen zöldsalátához, fejessalátához, de kiválóan illik tengeri herkentyűkhöz, gyümölcsös desszertekhez is. Ezenkívül használhatjuk húspácok készítéséhez, mivel különösen puhává varázsolja a húsok rostjait.